Idag åkte jag och fanny till bl. a hööks och handlade lite nödvändigt. Då laban och dalwhinnie rymde från hagen idag till sommarhagen får dom gå ut på en gång i sommarhagen på morgonen. Men eftersom att jag inte har möjlighet att ta in dom försen efter ca. 8 timmar så har jag köpt en munkorg! 
 
Eftersom att åboö är en ö är gräset vääldigt kraftigt och hästarna måste vänjas in mycket försiktigt. Laban har gått 2 timmar om dagen i ca 2 veckor och sen har jag ökat på 1 timma om dagen till att han var ute 5-6 timmar om dagen. 
 
Dalwhinnie har gått ett par veckor på gräs men inte alls på lika kraftigt.  Förhoppningsvis kommer dom kunna gå halvdagar på gräs snart utan munkorg.
 
 
Munkorg, flugpannband, grimma, grimmskaft, vaselin och hönät.
 
longerade även dalwhinnie idag, tränade på kommandona för övergångar så att vi blir lite mer samspelta. Han var jätte fin och lyhörd, blir dock väldigt pigg och bockar och skjuter rygg ganska grovt i galoppen.. efteråt promenerade vi runt på åboö, jätte snäll, lugn och trygg kille som vatt jätte glad att få promenera! 
 
Är lite förvånad att han har tagit allt så bra och är så pass lugn och tillgiven med tanke på hans flytt osv. Han och laban är bästavänner och han finner sig bra i sin nya miljö.
 
 
 
 
 
 
Kram sandra 

Kommentera

Publiceras ej